Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
faq

Veelgestele SEO
vragen

Hoe lang duurt het voor SEO resultaten oplevert?

Dat hangt van verschillende factoren af. Bij seo diensten moet je rekening houden met een termijn van 3-6 maanden voordat je de meeste resultaten ziet. Seo is nou immers iets wat tijd nodig heeft.

Ik ben gezwakt in Google, hoe kan dit?

Helaas komt het wel eens voor dat mensen zakken in Google. Dit kan te maken hebben met een Google Update, een aanpassing in je website of door een Google Penalty. Ook kan het zijn dat een bepaald onderwerp ineens heel populair wordt en er ineens veel over geschreven wordt.

Wat is off page SEO link building?

Off-page SEO zijn de verschillende zaken buiten je website om, die je kunt ondernemen om beter gevonden te worden. Het is de tegenhanger van On-page SEO. Veel mensen denken dat Off-page SEO vooral te maken heeft met linkbuilding. Dat wil zeggen: het plaatsen van linkjes op andere webpagina's.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Een voetballer die door veel mensen genoemd wordt als groot talent wordt al gauw door iedereen als groot talent gezien. Zo werkt het ook met websites. Een website die online veel genoemd wordt, wordt gezien als een autoriteit (mits deze verwijzingen relevant en kwalitatief goed zijn). Dit zorgt voor een betere vindbaarheid en het bereiken van je doelgroep op meerdere plekken.

Waarom is zoekwoordenonderzoek belangrijk?

Een zoekwoorden onderzoek of keyword research is de eerste stap voor een succesvolle SEO- en SEA-strategie. Met een zoekwoorden onderzoek kan achterhaald worden welke zoekwoorden mensen gebruiken als ze in een zoekmachine zoeken naar producten en diensten uit een branche.

Is SEO noodzakelijk voor het beheren van een website?

Nee, SEO is niet noodzakelijk voor het opzetten en beheren van een website. Het kan echter wel één van de meest effectieve manieren zijn om mensen naar je website te krijgen. Zeker voor de lange termijn is SEO zeer aan te raden. Er wordt geschat dat meer dan 70% van de internetgebruikers gebruik maakt van een zoekmachine (bijvoorbeeld Google) om te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Waarom rankt mijn website niet op google?

Er zijn een aantal redenen waardoor jouw website misschien niet goed rankt in Google. Maar allereerst, ga naar Google en typ jouw website in achter ‘site:’
Bijvoorbeeld, ‘site:epurple.nl’

Als je jouw website hiertussen ziet staan, weet je dat jouw website gelinkt is. Redenen waarom jouw website dan niet goed rankt kunnen dan het volgende zijn:

Je website is nieuw en heeft nog niet genoeg autoriteit opgebouwd om te ranken boven andere concurrenten die inspelen op dezelfde zoektermen. Je kan niet binnen een aantal dagen al hoog ranken in Google, je moet namelijk aantonen dat jouw site het verdient om hoog te ranken.
Je inhoud komt niet overeen met waar de bezoeker naar op zoek is. Het zou ook kunnen dat jouw website geen diepgaande analyse of goede kwaliteit heeft in vergelijking met de concurrenten die wel hoog ranken. Zorg er dus voor dat jouw pagina’s minstens zo goed zijn, of zelfs beter, dan jouw concurrenten.
Als jouw website hier niet tussen staat, dan is jouw website niet gelinkt. Dit kan aan een aantal dingen liggen:

Je website blokkeert zoekmachines (meestal in uw robots.txt-bestand) of geeft hen de opdracht om het niet te linken (over het algemeen met behulp van no index). Los deze blokken op en je zou jouw site gelinkt moeten zien.
Je site is zeer recentelijk gelanceerd (een paar dagen geleden), en je hebt de site nog nergens bij Google ingediend of ernaar gelinkt. Stel de Google-zoekconsole in en vraag de linking aan.
Jouw site heeft een boete ontvangen voor het overtreden van de Webmasterrichtlijnen van Google. Dit is zeldzaam en onwaarschijnlijk. Je moet echter wel een aantal serieuze black-hat SEO-tactieken hebben gebruikt om dit te laten gebeuren.

Wat zijn de belangrijkste factoren waardoor je hoog rankt in Google?

In 2016 bevestigde Google haar top 3 van de rankings met links, inhoud en RankBrain.

In werkelijkheid betekent het optimaliseren voor deze factoren het creëren van geweldige inhoud waar andere websites naar willen linken en die Google kan lezen en beoordelen als het beste resultaat voor een bepaalde zoekopdracht.

Verschillende ranking factor studies hebben dieper in het algoritme van Google gedoken om een licht te werpen op die gebieden die de meest significante impact hebben op de organische prestaties.

stuur een berichtje

Niet je vraag/antwoord gevonden? Stel je vraag!